Hoe sta jij in de wereld?

In de praktijk

Wat kun je dan verwachten van deze vorm van begeleiding, van naast jou staan in jouw reis, van Rebalancing?

We werken veel met bewuste aandacht. Het zal je (naast dat het een rustpunt zijn zal zijn in de hectiek van alledag en in de stroom van je gedachten) inzichten geven in je houding, gedrag, je voelen en waar je jezelf tegenhoudt in je contacten, werk of beroep. Door het bewust worden en het meer in je midden komen zul je meer ontspannen en vrijer bewegen, handelen en relateren. Rebalancing brengt je terug naar je natuurlijke balans.

Aan de hand van wat je meeneemt aan thema's, hoe je in je vel zit, praktijkvoorbeelden en (eigen) onderzoeksvragen richten we de aandacht op je lichaam en op wat het ons te vertellen heeft. Op wat en waar we helderheid over willen verkrijgen.

Problemen?

Er wordt vaak een sterk appél gedaan op onze mentale intelligentie. De psyche raakt overbelast en behoorlijk in het nauw gedreven.

Problemen worden niet opgelost op het niveau waarop ze ontstaan, maar kunnen wel veranderen als we ruimer worden. Dit ruimer worden is mogelijk als we dieper en dieper ontspannen in ons fysieke lichaam. Dan ontstaat er ruimte voor de geest om te ontspannen. Dan wordt het mogelijk meer vanuit een natuurlijke wijsheid te leven. De mentale intelligentie is dan niet meer de belangrijkste drijfveer maar meer een functie van de geest die gebruikt kan worden als dat nodig is.

Het probleem is vaak niet dat iets er niet is. Het probleem is dat wij er niet altijd zijn.

Door de eigen lichamelijkheid/belichaming te leren aanvaarden kun je jezelf leren kennen. En dat zal ook voelbaar zijn en zijn vruchten afwerpen in je omgeving, op je werk en in contacten!

Met open vizier en nieuwsgierig zijn

Aandacht maakt afgesloten gebieden toegankelijk en brengt bewustzijn naar afgesloten gebieden. Met vriendelijke ogen blijven we kijken naar wat je voelt en doet.

Als je ziet wat je doet kun je doen wat je ziet.

Rebalancing is een uitnodiging om nieuwsgierig te zijn naar jezelf. Als je weet wat je doet, kun je doen wat je wilt, eerst moet het bewustzijn aanwezig zijn.

Het betekent meestal dat je stopt met jezelf te (willen) verbeteren, dat je ontspant in wat je voelt, ook al is dat soms ongemak.

Het is vreugdevol en speels om jezelf beter te leren kennen in al je gevoelens en te ontspannen in je natuurlijke aard, die vaak wat verborgen maar wel altijd aanwezig is!

De frisse blik

Ieder van ons is uniek. Niemand doet hetzelfde, niemand heeft dezelfde ervaring, iedereen gelooft iets anders over zichzelf en de wereld, iedereen is anders. Alleen door het kennen van de eigen ervaringen kun je jezelf leren kennen. Niemand anders kan dat doen voor jou.

De ander kan alleen meekijken, erbij zijn om jou te ondersteunen in jouw reis, groei, bewustwording en ontspanning. Deze frisse blik van mij zal ondersteunend werken op jouw weg naar meer inzicht.

Het meer zakken en aarden in je lichaam zal informatie geven over je lichaamshouding, en bewustzijn van je eigen houding. En die, hoe kan het ook anders, heeft te maken met hoe jij in de wereld staat en hoe je je verhoudt tot jezelf, de ander, je partner, collega, je klant, relatie, cliënt, ....

Ik ondersteun je met Rebalancing om meer te zijn waar je lichaam is.