Nieuws / pagina 6

Ik Jij Wij Samen in Wegwijs in therapieland!

Zoek je hulp en ondersteuning voor je kind of de kinderen in je groep, klas of voor de hele school? Bekende en minder bekende methoden, trainingen en therapieën komen aan bod in dit boek, een uitgave van 248media. 248media is tevens uitgever van het Kinderwijz magazine. Ik Jij Wij Samen vind je ook in het boek dat je helpt om wegwijs wilt worden in het ruime aanbod voor kinderen! lees verder »

Alzheimer-programma Stedelijk museum gaat landelijk

Het programma geeft mensen met de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie, de mogelijkheid zich te uiten en een dialoog aan te gaan met hun omgeving. niet alleen de kwaliteit van leven van de persoon met Alzheimer verbetert, maar dat het ook positieve effecten heeft voor de mantelzorger en de relatie tussen hen beiden. lees verder »

Erica Ritzema: Ik stop er mee

Erica Ritzema houdt na 29 jaar met pijn in het hart op met kleuteronderwijs. 'De kleuter in Nederland heeft zijn bestaansrecht verloren'.
Erica herinnert zich nog levendig (!) de tijd dat de onderwijzers verweten werd dat ze teveel de vorderingen van kinderen vastlegden en te weinig vertrouwden op de natuurlijke ontwikkeling van het kind. lees verder »

Leren ons zelf te accepteren om wie we zijn

Kevin Breel, 20 jaar, stand-up comic, schrijver en activist roept de wereld op om niet te leren worden wie de wereld wil wie we zijn. Hij roept ons op in waarheid te leven en niet te ontkennen en te vermijden wat we voelen.
Hij zegt: 'We zijn mensen en we hebben problemen en dat is oké. Kijk de waarheid in de ogen en start je ervoor te openen. Laten we samen sterk staan om de strijd van het je eenzaam voelen en strijden met je eigen gevoelens, samen aan te gaan." lees verder »

Versterken van informele zorg

Alle betrokken partijen bij de decentralisatie van de zorg (de 3 d's), zijn het erover eens: de cliënt (de mens) en zijn behoefte moet centraal staan. Het gaat om zijn of haar welzijn. De mens moet mee kunnen blijven doen aan de maatschappij. Daarbij dient de formele zorg goedkoper te worden. Informele zorg dient versterkt te worden.
Wat is er nodig en wat kan bijdragen aan het versterken van de informele zorg? Een oproep aan alle partners in de zorg: Ga aan tafel als mens! lees verder »