Nieuws / pagina 4

Permacultuur Meppel in de wijk Haveltermade

Wijkbewoners uit de Haveltermade in Meppel worden de eerste duurzame buurttuinders in Meppel. Op braakliggende stukken grond en openbare groenperkjes leggen de bewoners van de Haveltermade buurtmoestuintjes aan. lees verder »

Groeien mag in vreugde

'Werkelijke verbondenheid met je diepste wezen, het werkelijk zijn wie je bent is het doel hier op aarde. Je eigen unieke weg bewandelen. We zijn allemaal leerling en leraar, want we moeten allemaal nog stukken in onszelf helen. We zijn allemaal op weg om een meester te worden. Maar hoe meer je groeit hoe minder je de vervulling zult vinden bij de ander. Zolang je blijft zoeken, vind je het namelijk niet. Het is er namelijk al. Je mag je gaan verbinden.' Een artikel van 'Nieuwetijdskinderen'. lees verder »

Autonomie motiveert

‘Ik heb nog nooit een leerling gesproken die niet wilde leren.
Uit onderzoek is allang bekend dat autonomie de belangrijkste factor is die leerlingen motiveert,’ schrijft Dick van der Wateren, onder meer docent op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem. Maar raken we hiermee niet onze controle kwijt? Integendeel, is zijn ervaring. ‘Wanneer je uitgaat van vertrouwen, in plaats van wantrouwen, ervaar je dat je leerlingen zelfstandiger worden en bereid zijn om meer te leren.’ lees verder »

Permacultuur

Op initiatief van bewoners is er in 2013 een permacultuurtuin aangelegd in de wijk de Zwanenbalg in Emmeloord. In samenspraak en in samenwerking met bewoners en gemeente is de tuin in juni 2012 aangelegd. Een jaar later is de tuin ingezaaid door scholieren van het Groenhorst College Praktijk Onderwijs. Een voorbeeld van een mooie samenwerking die nog veel verder kan worden uitgewerkt en tot meer verbinding kan leiden. lees verder »

Een nieuwe wereld, betere wereld of meer natuurlijke wereld?

The Venus Project en een Grondstof-gebaseerde Economie (resource-based economy, RBE).
De Florijn als een nieuw, modern betaalmiddel.
Ad Broere en een menselijke economie.
Sonnenzeit - Spiel des Lebens: Die Wirtschaft soll uns Menschen dienen und nicht wir der Wirtschaft. lees verder »