Wat is Rebalancing? Wat vertelt je lichaam je? Hoe werkt loslaten?

dinsdag 23 oktober 2018

Wat vertelt je lichaam je? Hoe werkt loslaten?

Een voorbeeld uit de praktijk:

'Ik mag wel wat meer dominant zijn, daar kan ik nog leren van anderen. Ik beantwoord soms ’n vraag met het zweet op m’n rug. Terwijl ik eigenlijk denk en voel: ‘wat een brede en open vraag’. Maar zeg dat niet. Ik ga me dan kleiner voelen en m’n best doen. Mijn wens is meer gelijkwaardig in contact te gaan.’

In de sessie blijkt dat de man met name de rechterarm meer bij zich houdt. Tegen zich aan. Zichzelf daar bij elkaar houdt, zichzelf heeft moeten beschermen. Dat is een oud en ingeweven patroon geworden in de spieren, vezels, het weefsel, de botten etc.
We maken het beeldend met de houding als je iemand tegenover je hebt die je als autoriteit beschouwt. En onderzoeken de wens in meer gelijkwaardigheid.

Als je opkijkt naar de ander en jezelf wat bij elkaar houdt dan doen je schouders en armen mee. Die trekken naar binnen. De spier bij de schouderkop en het sleutelbeen, die overgaat in de arm, is ook gevoelig daar, merken we. Die laat dat zien en voelen. Ik ondersteun om meer bewustzijn te brengen in dat gebied. Vooral door er simpelweg helemaal bij te zijn. Toen ik mijn handen onder zijn schouders legde veranderde er iets. Kon hij meer loslaten.

Wat ervaar je hier, nu?
‘Ik voel me gesteund. Ik sta er niet alleen voor. Ik voel me gedragen’.
Daar hebben we heel precies in gevoeld, het helemaal waar laten zijn, waardoor er weer meer losgelaten kon worden. En er een diepere adem en ontspanning ontstond.
Ik sluit de sessie op tafel af met 1 hand onder het sacrum en 1 op de onderbuik. De adem verdiept, mooi helemaal naar dat gebied, zijn centrum.

Bij het opstaan vraag ik hem hoe hij zich nu voelt en hoe hij zich nu verhoudt tot ‘macht en meer dominant willen zijn’. Hij zegt: ‘Kom maar op’. Maar nu niet vanuit strijd of afzetten of wegduwen. Of groter of kleiner voelen. Wel gecenterd en vanuit gelijkwaardigheid én waardigheid:
‘Ik sta stevig in mijn schoenen’.
En ‘Ik voel me gesteund in mijzelf’.

Dat is de kwaliteit van de rug. Ruggesteun. Gesteund in jezelf geeft opening aan de voorkant. Zijn borst is meer open en aanwezig, ‘is meer in de wereld’. Zijn hoofd is rechtop en het gezicht is in contact met de wereld om hem heen. Hij voelt zich stevig en gedragen in zichzelf.

Meer weten over Rebalancing?

Hier lees je er meer over. Ook enkele ervaringen door mensen zelf geschreven.

Is je interesse gewekt en wil je een afspraak maken of heb je vragen? Bel me dan op 06 - 20663097.

 

 

terug naar overzicht