Sociale economie presenteert zich op de ‘Dag van de Initiatieven’

woensdag 5 december 2018

Fontein 21

Een bijzonder evenement voor en door mensen met een grote gedrevenheid om de wereld mooier te maken. Mensen die zich niet langer laten beperken door geld en regels. Mensen die nieuwe manieren zoeken om goede initiatieven gestalte te geven waarbij de mens het uitgangspunt is en blijft. En uitsluiting niet langer wordt getolereerd.

Initiatievenmarkt

Op de initiatievenmarkt krijg je een beeld van de bijzondere projecten die er in ons land het levenslicht zien waaronder Sociale economie.

Het publiek nomineert 3 initiatieven waarna een deskundige jury de winnaar kiest. Deze winnaar krijg als prijs ‘een tas vol’ expertise van de juryleden. Wij zouden het heel leuk vinden als je ons komt steunen en bij dit mooie evenement aanwezig wilt zijn,

Sociale economie

In Meppel gebeurt het al! Permacultuur Meppel heeft met haar openbare buurttuin en voedselbos een midden gecreëerd waar sociaal samenleven al heel gewoon is. We leven ‘omzien naar elkaar’, de buurttuin en het bos zijn plekken waar mensen zich thuis voelen, elkaar laagdrempelig ontmoeten en elkaar aanvullen en versterken.

We ontdekken dat geven onze ware natuur is en we delen in de overvloed. Binnen de sociale economie wordt ook ruimte geboden aan mensen die zich niet voelen passen in de huidige economie of erin vastlopen, ze vinden hun weg en plek in een sociale duurzame circulaire economie en samenleving. Onbenut potentieel, creatie- en innovatiekracht en talent komt tevoorschijn, krijgt de ruimte en wordt beschikbaar voor nieuwe economie. Iedereen doet ertoe, iedereen is welkom. De tuin en het bos zijn van iedereen, we zijn gelijk en ieder plukt er de vruchten van!

Sociaal kapitaal
‘We hoeven de menselijke natuur niet te veranderen, we hoeven haar alleen bloot te leggen’
(George Monbiot).

De tuin en het bos creëeren belangrijke sociale waarden als opbrengsten. Sociale cohesie draagt bij aan wederkerigheid en het verhogen van de informele zorg. Persoonlijke en bewustzijnsontwikkeling gebeurt.

Permacultuur Meppel als katalysator voor sociale economie en innovatie

Laten we sociale economie verbinden en verrijken met Circulair geld en Vrij geld zodat we blijvend kunnen bijdragen aan People, Planet, Profit en meer mensen kunnen meedoen aan sociale economie! Denk, werk, inspireer en innoveer je mee?

Lees hier meer over Sociale economie en de andere initiatieven tijdens Fontein21.

Permacultuur Meppel op facebook.

Aanmelden

Wanneer:
12 december 2018 van 10.00 uur tot 16.00 uur

Waar:
Broodfabriek Zutphen, Lijmerij 23 (direct achter het NS station)

Arrangementskosten:
€ 25,- per persoon voor lunch, koffie, thee, en koeken gedurende de hele dag.

Aanmelden kan hier.
Of door een e-mail te sturen naar vrienden@driekant.nl

terug naar overzicht