Leren ons zelf te accepteren om wie we zijn

dinsdag 24 september 2013

Word niet wie de wereld wilt dat je bent!

Kevin Breel, 20 jaar, stand-up comic, schrijver en activist in de geestelijke gezondheidszorg roept de wereld op om niet te leren worden wie de wereld wil wie we zijn. Hij roept ons op in waarheid te leven en niet te ontkennen en te vermijden wat we voelen.
Hij zegt: 'We zijn mensen en we hebben problemen en dat is oké. Kijk de waarheid in de ogen en start je ervoor te openen. Laten we samen sterk staan om de strijd van het je eenzaam voelen en het strijden met je eigen gevoelens, samen aan te gaan."

Kevin sprak op 19 jarige leeftijd op TEDx onder de titiel 'Confessions of a Depressed Comic'. Hij bekende dat hij depressieve gevoelens heeft, suïcidaal is geweest, dat hij meer is dan die grappenmaker en schrijver die iedereen ziet. Hij roept daarmee ouderen en jongeren op om uit te komen voor wat je werkelijk voelt omdat we onszelf en elkaar niet langer voor de gek moeten houden. We kennen allemaal depressieve gevoelens, angst en eenzaamheid. Het zijn gevoelens waar we liever niet over praten. Kevin roept de wereld aan om dat juist wel te doen, het niet langer te ontkennen. Als we het allmaal meer zouden durven toegeven zou je je minder alleen hoeven voelen. Samen sta je sterk.

Maar wat we leren is dat 'sterk zijn' juist is dat je er niet over praat. Dat je je gevoelens bij je houdt, inhoudt, die laat je niet zien, die breng je niet de wereld in. Het is zwak, je wordt gezien als zwak als je gevoelens hebt van 'ik wil niet meer', 'ik heb er geen zin meer in', 'ik doe niet meer mee', 'ik stap eruit'. 

Kevin zegt: "Word niet wie de wereld wil dat je bent!"

terug naar overzicht