Relaties, bemiddeling en gespreks(bege)leiding

Onze wereld is één groot levend systeem of geheel. Alle delen staan met elkaar in verbinding en zijn verbonden. Ook een organisatie is een menselijk levend systeem binnen het geheel. 

Ieder maakt deel uit van het groter geheel en staat in relatie tot elkaar.

In het relateren kunnen we leren
Een relatie is nooit een statisch iets. Of het nu met familie, collega's, buren, partner, met een groep, een mede-bestuurslid of een medewerker is, de relatie verandert steeds. Een relatie is een levend proces en levendig organisme, het is voortdurend in beweging.

Bovendien ontwikkelen mensen zich binnen de relatie. Een relatie heeft de neiging zich voortdurend te willen aanpassen volgens natuurlijkheid. Binnen iedere relatie, werk of privé, is communicatie het belangrijkste instrument in de verhouding tot jezelf en elkaar. In een relatie leren we ons zelf kennen.

Wat kan ik betekenen?

Ik kan een gesprekspartner in de relatie zijn. Daarnaast kan ik een gesprek tussen twee of meer mensen leiden of begeleiden. Er zal veel aandacht zijn voor de onderlinge communicatie en het luisteren naar elkaar. Daardoor gaat men individueel en samen of gaat de groep meer ruimte ervaren voor wat wezenlijk van belang is in de relatie en/of het probleem.

Door mijn manier van vragen stellen zal er helderheid komen over de werkelijke laag van belangrijke issues die er spelen, komt er zicht op wat er echt toe doet en wat van invloed is op de verhouding, de oplossing of het conflict. We zullen werken aan eigen kracht, een gevoel van autonomie in de relatie en het ervaren van betrokkenheid en verbinding. Er zal ruimte ontstaan om in een goede verstandhouding de keuzes te kunnen maken die van belang zijn voor eigen en elkaars welbevinden, ook als dat een afscheid betekent.

  • Ervaart u een conflict in de (arbeids-)relatie?
  • Ervaar je relatieproblemen met je partner?
  • Zou je beter begrepen willen worden?
  • Heeft u of heeft uw team of jouw groep behoefte aan meer een gevoel van 'samen' en/of om de neuzen weer één richting in te krijgen?
  • Loop je vast in de communicatie en samenwerking op persoonlijke of familie issues?
  • Is er iets nodig om samen (meer) te kunnen groeien?
  • Heeft u of hebben jullie iets nodig om meer helderheid te krijgen op een bepaald thema?

Ik kom graag in gesprek!

Contact opnemen

*
*
In dit veld aub geen tekst invoeren. Dit veld wordt gebruikt als manier om geautomatiseerd invullen te detecteren.