Blog / pagina 5

Over de kracht van aanwezig zijn

Regelmatig ontmoet ik mensen die aangeven dat ze al van alles gedaan hebben aan begeleiding en therapieën en nog niet eerder zo ver zijn gekomen als nu, door wat mijn begeleiding ze brengt. Graag leg ik daar iets meer over uit. lees verder »

Ik Jij Wij Samen als antwoord op de boodschap van Erica Ritzema

Erica Ritzema houdt na 29 jaar met pijn in het hart op met kleuteronderwijs: 'De kleuter in Nederland heeft zijn bestaansrecht verloren. Mijn ambities liggen op een hoger niveau. Ik wil streven naar een maatschappij met sociaal vaardige en respectvolle mensen waar ik mijn steentje aan bij heb mogen dragen'.
Ik Jij Wij Samen geeft antwoord. lees verder »

Een antwoord en mijn visie op de oproep van Kevin Breel

Kevin sprak op 19 jarige leeftijd op TEDx onder de titel 'Confessions of a Depressed Comic'. Hij bekende dat hij depressieve gevoelens heeft, suïcidaal is geweest, dat hij meer is dan die grappenmaker en schrijver die iedereen ziet. Hij roept daarmee ouderen en jongeren op om uit te komen voor wat je werkelijk voelt omdat we onszelf en elkaar niet langer voor de gek moeten houden.
Mijn antwoord: Als we ons alleen mogen voelen, voelen we ons minder eenzaam. Voelen we meer samen! lees verder »

Een uitnodiging aan Carla Rus, GGZ en jeugdzorg managers

Carla Rus heeft dertig jaar als psychiater met seksueel misbruikte kinderen en volwassenen gewerkt. Haar lezing 'Seksueel misbruik en de onzichtbaarheidsmantel' werd in september 2013 gefilmd voor jeugdzorg. Ik nodig jeugdzorg, slachtoffers van seksueel misbruik, begeleiders, therapeuten en ieder ander geïnteresseerde uit te lezen hoe Rebalancing, lichaamswerk en bewustzijn een belangrijke toegevoegde waarde kan zijn voor zowel de slachtoffers als anderen die betrokken zijn bij het slachtoffer in de directe omgeving en in de hulpverlening. lees verder »

Mag een kind zich nog boos voelen?

Er is veel te doen over pesten. Pesten op school, in de buurt, zelfs pesten op de werkvloer. We kunnen van alles bedenken om het tegen te gaan.
Lees meer over pesten en leren en mogen voelen. Ook een uitnodiging om anders om te gaan met gevoelens zoals boosheid... lees verder »