Echtheid nodigt uit tot Echtheid

woensdag 27 februari 2013

Openen

Openen en daarmee de ander uitnodigen tot opening kan ook tot gevolg hebben dat het te snel gaat voor de ander of te dichtbij komt. Ik kijk dan altijd wat dat weer met mij doet.

Ik hoef nl. mijzelf niet te verlaten door de reactie of niet-reactie van de ander.Ja het vraagt wel moed..maar het geeft ook zoveel vrijheid en onafhankelijkheid! Het vraagt moed je kop boven het maaiveld uit te durven steken.

Natuurlijk gaat vrijheid en vrij gedrag wel samen met respect en dat betekent voor mij dat ik de intentie heb de ander niet te willen kwetsen. Wel om echt én in contact te blijven.

Als je niet vrij bent in openheid betekent dat dat er iets beschermd moet worden en dat vindt zijn oorsprong in een vroegere ervaring. Natuurlijk is het goed jezelf te beschermen maar teveel of vooral beschermen maakt je niet gelukkiger. Als je contact kan maken met dat wat beschermd wil worden kun je ook ruimte en lucht geven aan dat wat verkrampt is ooit. Dan kan de verborgen kwaliteit die daarin opgesloten zit vrijkomen.

Nooit genoeg

En ja..het is ook goed te kijken als je de neiging hebt altijd veel te willen .. ook daar kan een vroegere ervaring onder liggen. Dan gaat het over uitreiken en niet helemaal op je eigen benen staan. Niets mis mee...dat is het proces wat we allemaal gaan in de groei naar volwassenheid en autonomie.

Ook hier geldt dat het onbewust veel energie kan kosten als je op die manier onbewust blijft zoeken naar de goedkeuring of erkenning die je vroeger niet kreeg.

Zo heb ik veel gezocht naar verbinding, ik wilde altijd meer. Door dat te durven voelen ontdekte ik de verborgen kracht die daarin opgesloten lag en ben ik gegroeid naar meer autonomie en vanuit die autonomie juist naar meer verbinding!

Een oneindig proces. De eeuwigheid is oneindig. Alleen en toch Al éen.

Kan ik iets voor je doen?

Op de pagina's coaching, training en bijscholing lees je meer over hoe ik jou kan begeleiden naar meer echtheid. Naar je meer authentiek en autonoom kunnen voelen in verbinding.

terug naar overzicht