24 september 2018 event van United Economy - Meedenkcasus Sociale wijkeconomie in Meppel

zondag 12 augustus 2018

Ervaar de kracht van circulair geld

Een sociale en duurzame economie is mogelijk! Dat is de overtuiging die we binnen de coöperatie United Economy delen. Daarom bouwen we die in de praktijk. Dat doen we door binnen ons netwerk zélf de duurzame economische spelregels te bepalen. Zo gebruiken we circulair geld voor het onderlinge zakendoen én als krachtig transitie-instrument.

  • Wil je zien en ervaren hoe circulair geld in de praktijk werkt?
  • Wil je in gesprek met de huidige leden?
  • Wil je ontdekken wat dit jouw bedrijf of organisatie kan opleveren?

Dan heeft dit event veel te bieden aan jou als ondernemer, bestuurder, beleidsmaker of professional.

Op 24 september organiseert United Economy het event 'Zo kan het ook' : Nieuwe economische spelregels voor een duurzame economie. Dit event komt mede tot stand dankzij de actieve betrokkenheid van Antropia, Cultuur- en Congrescentrum, Landgoed de Reehorst, tevens deelnemer van United Economy.

Koplopers & visionairs

Tijdens het event verzorg ik als één van de vele koplopers en visionairs, een workshop in de vorm van een meedenkcasus. We vertellen onze ervaringen met het opzetten van een sociale wijkeconomie in Meppel. 

Ik inspireer mensen en organisaties als procesbegeleider in sociale vernieuwing. ‘Anders leren kijken’ is mijn insteek en houding die ik graag doorgeef. 'Als je ruimte creëert en vertrouwen biedt, komt er op een organische manier van alles tot stand, wat je van te voren niet kunt bedenken!'

Sociale functie van een buurttuin

Het initiatief Permacultuur Meppel creëert en faciliteert op een organische wijze individuele ontwikkeling en ontmoeting en activeert mede daardoor mensen. Samen leren in en van de natuur. Er is inmiddels ook gestart met de aanleg van een openbaar voedselbos.

We nemen de deelnemers in deze sessie op 24 september in Driebergen mee als begeleiders van verandering. Je krijgt een inkijkje in een mooi praktijkvoorbeeld van het inzetten van circulair geld (samen met andere principes van nieuwe economie), gericht op sociale doelen. Tijdens deze casus denk je mee en verdiep je tegelijk je eigen visie. 

Meer informatie lees je hier. Super leuk je daar te ontmoeten!

Programma en aanmelden

Het programma biedt meer boeiende praktijkvoobeelden en interessante sprekers. Kijk hier voor het hele programma en om je aan te melden

terug naar overzicht