Blog

Op deze pagina leest u blogs geschreven naar aanleiding van (recente) ervaringen of op basis van actuele thema's.

‘Er is eigenlijk zo weinig tijd voor een praatje’.

Het is een veelgehoorde klacht. Kunnen we elkaar nog gewoon zien en ontvangen? Met aandacht voor het verhaal achter de mens? Waarin hij/zij voelt: 'dit is mijn leven'. Bij Permacultuur Meppel doen we het anders! lees verder »

24 september 2018 event van United Economy - Meedenkcasus Sociale wijkeconomie in Meppel

Meervoudige waardecreatie - Denk en doe je mee? Het project Sociale wijkeconomie in Meppel heeft tot doel de onderlinge uitwisseling in de wijk en de stad verder te versterken door middel van duurzame wederkerigheid binnen een netwerk. Tevens gaat het erom de verbinding met het lokale mkb te verstevigen. lees verder »

Het is de tijd van herdefinitie van waarden

Al enige tijd ben ik verbonden aan United Economy en verdiep ik mij in circulair geld. Ik zet me in om te komen tot een nieuwe of andere samenleving en economie. Nieuwe concepten los van of in aansluiting op de bestaande systeemwereld, bestaande regels op de gebieden van zorg, economie, onderwijs, natuur en ecologie. Het moet gaan om duurzame verandering, duurzame transitie. Het is tijd voor herdefinitie van waarden en geld weer koppelen aan echte waarde. lees verder »

Autonoom in verbinding: blijf spelen, leren, genieten!

Paul Verhaeghe (psychoanalyticus en hoogleraar psychodiagnostiek): 'Hoe deze maatschappij eenzame individuen creëert'.
Mijn uitnodiging: Blijf spelen en leren want 'Samen begint bij Ik'. Geworteld in je eigen grond, net als in de natuur. Samen en toch vrij.In een gezonde afhankelijkheid. lees verder »